Інтернет-магазин веганських продуктів
09:00 - 18:00
Пн-Пт
Міфи про сою

Згідно з різними джерелами, історія  сої  налічує  від 3 до 7 тисяч років.

Міф «Соя викликає рак».
За статистикою, до гормонозалежних видів раку найменш схильне населення тих країн, які історично мають в своєму раціоні велику кількість соєвих продуктів. Дослідження доводять, що низький рівень захворюваності пов'язаний саме з вживанням сої, а не з генетичними факторами. Соя, яка завжди асоціювалася з веганським раціоном, дуже не подобається тим, хто виступає за раціон, який містить велику кількість тваринних продуктів. Так, вперше інформацію про шкоду сої опублікував Фонд Вестона Прайса, який пропагує вживання м'яса і молочних продуктів. Ми не проти м'яса – але ми за справедливість :)

Міф «Вживання сої у великих кількостях небезпечно для здоров'я».
І це правда. Згідно з дослідженнями, якщо ви плануєте випивати 1500 (!) літрів соєвого молока щодня, це може бути небезпечно ;)

Міф «Соя - це ГМО продукт».
Більшість геномодифікованої сої йде не на виробництво продуктів харчування для людини, а на корми тваринам, яких вирощують для вживання в їжу. Таким чином, вживаючи м'ясо, ймовірність зустрітися з ГМО білками набагато вища, ніж вживаючи соєві продукти.

Міф «Соя - високоалергенна».
Алергія на сою зустрічається з частотою 1 на 2000 осіб. Це в 40 разів менше, ніж людей з алергією на молочні продукти.

Коментарі

Написати коментар